torstai 21. kesäkuuta 2018

Mitä pakkaat hyvinvointireppuusi mukaan?


Nukkumaan käydessä ajattelen: 
Huomenna minä lämmitän saunan, 
pidän itseäni hyvänä, 
kävelytän, uitan, pesen, 
kutsun itseni iltateelle, 
puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun: 
Sinä pieni urhea nainen, 
minä luotan sinuun. 

- Eeva Kilpi -

Tämä on yksi voimauttava lempiruno. Mitä voin tuolle pienelle urhealle naiselle tai miehelle tehdä, että hänen hyvinvointi lisääntyy?
Tässä runossa on myös esimerkki, miten voi ajatella sisäisen lapsen hoivaamista. Mitä hän nyt tarvitsee? Lepoa, liikuntaa vai kuuntelemista?


Jos elämä on tosi täyttä, on myös vaikea kuulla itseä, ellei tietoisesti ota aikaa.
Oman ajan ottamisen voi aloittaa vaikka viidestätoista minuutista päivässä. Itselle voi tehdä suunitelmaa, millä tavoin voimauttavia hetkiä lähtee lisäämään. Omassa hetkessä voi vain hengitellä, kuulostella kehoa ja mieltä miltä tuntuu tai vaikka kirjoittaa.

Kirjoittaminen on myös hyvä väline itsensä terapioimiseen. Aamuisin voi kirjoittaa aamusivuja. Vapaata tajunnanvirtaa, onko asioita mikä painaa tai stressaa. Kirjoittamisesta voi tulkita, mitä itselle kuuluu.

Kirjoittamalla voi vahvistaa itseä. Ketkä ihmiset ja mitkä kohtaamiset ovat olleet sinulle merkittäviä. Onko joku ihminen, jonka kanssa käyty keskustelu on ollut jonkinlainen taitekohta elämässäsi?
Haluaisitko keskustella kyseisen ihmisen kanssa tällaisesta hetkestä uudestaan tai kiittää häntä?

On tärkeä miettiä miten itseä kohtelee. Onko tyyli aina rankaisevaa, kovaa ja enemmän vaativaa? Riitänkö tällaisena, epätaydellisenä? Onko vartalo aina vääränlainen vai ihailenko itseäsi? Onko minulla ympärillä kaikki se minkä tarvitsen vai janoaako mieli aina lisää ja lisää? Hukutanko materiaalilla jonkun tunteen, joka täytyisi kohdata?

Tarvittaessa uskalla myös myöntää itselle, jos tarvitset ammattiapua. Itselle myöntäminen ja avun hakeminen on iso askel eteenpäin. Ketään lähimmäistä ei voi velvoittaa omaksi terapeutiksi, koska ihmissuhdekin kärsii siitä paljon.

Rohkeasti pakkaamaan omaa hvyinvointireppua, mitä sinne haluat itse mukaan. Luottavaisin mielin kohti omaa suuntaa, elämä kyllä kantaa! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti